Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du skæg? Husker du at pleje det? Skæg kan gøre dig mere tiltrækkende, men hvis det ikke bliver plejet, kan det også have den modsatte effekt. Hvis du gerne vil have skæg, men ikke ønsker at ligne en vildmand, så er det en god idé at pleje dit skæg. Afhængig af hvor langt dit skæg er, så er der flere forskellige muligheder.

Hvad skal du gøre?

1. Vask dit skæg

Først og fremmest skal du vaske dit skæg. Du kan enten bruge en speciel shampoo til skæg eller nøjes med at bruge den samme shampoo, som du også bruger til dit hår. Det vigtigste er, at dit skæg bliver vasket med shampoo som minimum samtidig med at du vasker hår. Noget skæg kan virke meget groft og stift. For at modvirke dette kan du bruge en conditioner efter du har vasket dit skæg.

2. Brug en skægtrimmer

Det værste der kan være med skæg er, hvis det ikke er lige langt de steder, hvor det burde være det og stikker ud i alle retninger. Hvis du derfor ikke har lyst til at gå til en barber en gang i ugen, så kunne det være en god idé at investere i en skægtrimmer, så du nemt kan trimme dit skæg, så det altid ser skarpt ud. Du kan finde et stort udvalg af skægtrimmere her. Her er der nemlig også mulighed for at finde en skægtrimmer, som kan bruges til langt skæg.

3. Brug en creme eller olie

Det næste du skal gøre, er at pleje dit skæg med creme eller olie. Ansigtshuden under skægget kan have brug for pleje med en creme især hvis du har kort skæg og trimmer det ofte. Hvis du har længere skæg, kan du med fordel gøre brug af en olie, som er med til at blødgøre skægget.

4. Form med voks

Sidst men ikke mindst kan du bruge en voks til at forme skægget med. På den måde kan du opnå lige præcis den form på dit skæg, som du ønsker.