skades erstatning

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Uro i benene eller rastløse ben er en lidelse der hvert år rammer mange tusinde mennesker. Det menes at der er mellem 5 og 15 % af befolkningen der lider af det. Grunden til at springet er så stort, er at der er mange der aldrig opsøger læge med det, og derfor ikke bliver registreret. Tallet kan derfor godt være endnu højere. De fleste rammes af lidelsen når de er mellem 30 og 60 år, men enkelte endnu tidligere.

Værre end det lyder

Hvis man ikke selv lider af uro i benene, så kan det måske være lidt svært at sætte sig ind i hvor frusterende og ubehageligt det kan være. Forestil dig, at du ikke kan lade være med at bevæge benene og bliver rastløs, hvis du skal holde dem stille. Forestil dig så, hvor svært det vil være at sove, hvis du ikke kan holde benene i ro. Det kan desuden naturligvis være meget svært at sidde stille, ligesom lange flyrejser kan være ganske ulidelige.

Selvom det lyder som en lidt “sjov” lidelse, så er det altså alt andet end det. Det værste ved det er næsten, at der ikke findes nogen kur mod det. Det er altså med andre ord ikke noget, man bare lige slipper af med.

Muskelspændinger er synderen

Det er muskelspændinger i benene, der giver et behov for at bevæge dem. Derfor kan ting som massage også have en gavnlig effekt. Ligesom kompressionsmaskiner kan hjælpe lidt, men det er dog ikke behandlende men lempende. Der er tale om en “lidelse” og ikke en decideret sygdom, og der findes heller ikke en behandling.

Sunde tiltag hjælper

Der er som nævnt ikke en mirakelkur mod uro i benene. Dog hjælper det at bevæge sig og brugen benene i løbet af dagen. Derudover er der mange der oplever en positiv effekt ved at skære ned eller helt fjerne kaffe, alkohol og og rygning fra deres livsstil. Skulle det ikke hjælpe på lidelse, kan man dog i alle tilfælde være sikker på, at dette ikke er skadeligt.