Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du skal vaske din bil med højtryksrenser, er der nogle få ting som du skal være opmærksom på.

I denne mini-guide bliver du opmærksom på hvad der skal til for at få en god bilvask med højtryksrenser. Vi kommer ind på:

  • Hvilken højtryksrenser du skal vælge
  • Hvad for noget ekstra udstyr du skal tilkøbe
  • Processen for vask af bil med højtryksrenser

Valg af højtryksrenser

Du kan få et hav af forskellige modeller, og det er egentlig ikke så vigtigt hvilket mærke du vælger. Tager du f.eks. Nilfisk eller Kärcher får du det største udvalg af tilbehør på det danske marked – men ellers bør du gå efter quick release, da det globalt set er den største standard.

Bartrykket er mindre vigtigt – men som tommelfingerregel kan du gå efter minimum 120 bar – og ikke mere end 180 bar. Vigtigere er vandflowet, der helt skal være over 400 liter.

Grunden til at mærket på din højtryksrenser, ikke er vigtigt – er at det afgørende for en god bilvask faktisk er tilbehøret samt de produkter du bruger sammen med skumlansen.

Ekstra udstyr

Det væsentligste ekstraudstyr du skal have er en lan nok blød slange. Gå gerne efter minimum 8 meter. Du skal have dig et andet greb (kort greb) så du kan komme tættere på bilen og nemmere skifte dyser efter opgaven du skal udføre og så skal du have dig en skumlanse, der kan producere tyk skum. Skumlansen du skal bruge kan du finde på skumlanser.dk, hvor du også finder den store guide til valg af højtryksrenser til bilvask. Dernæst skal du have de rigtige produkter til at vaske bilen. Det er vigtigt at du vælge at komme en shampoo i skumlansen, som der er lavet til at blive brugt i skumlanse. Disse kaldes typisk for snowfoams.

Processen for vask af bilen med højtryksrenser

I eksemplet her tages, der udgangspunkt i en mindre beskidt bil.

Gør det at du blander dit produkt i skumlansen (typisk ca. 1:5) og derefter kobler den på din højtryksrenser. Sørg for at dække bilen ind i skum og lad skummen sidde nogle minutter. Det vil automatisk løbe lidt af bilen. Mens det sidder på bilen går du rundt med en blød pensel og tager lister, embler mv. med børsten.

Derefter skyller du forvaskesæben af bilen med din højtryksrenser. Gå ikke for tæt på med en kraftig stråle. Gå efter reglen – gør det ondt på hånden gør det ondt på lakken.

Derefter skal bilen vaskes i hånden, da højtryk alene ikke kan gøre bilen ren. Vask med blød microfiber, autoshampoo og skyl efter med højtryk. Vil du gerne gøre det nemt for dig selv bagefter, så kommer du en lakforsegler i skumlansen (vådforsegler) og kommer ud over bilen efter vask. Herefter er bilen lakforseglet og nem at vaske næste gang du skal vaske den. Slut af med at tørre bilen med et microfiberhåndklæde.