Kirke med alter

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er aldrig sjovt at miste en, man har kær, og det kan tære hårdt på familien. Derfor er her et par gode råd til, hvordan man kan gøre den svære tid en lille smule nemmere.

Giv plads til at sørge forskelligt

Noget af det allervigtigste er at huske på, at sorg har mange ansigter. Der findes ikke én rigtig måde at sørge på, så det er helt naturligt, at I reagerer vidt forskelligt på jeres tab. Nogle af jer græder meget, mens andre måske slet ikke gør. Nogle af jer har brug for at holde fri fra jobbet et par dage, mens andre gerne vil holde sig beskæftigede. Sørg for at give hinanden plads til at sørge på jeres egen måde. Det kan også hjælpe at sætte ord på sorgen, og hvad man har – og ikke har – brug for.

Bed om hjælp

Mange mister overskuddet og overblikket over hverdagen. Der er mange opgaver, der skal klares i forbindelse med et dødsfald i den nære familie, og det kan være guld værd at få hjælp til disse. At rydde og rengøre et dødsbo er en hård og mentalt krævende opgave, og derfor beder mange om professionel hjælp. Når I får hjælp til oprydningen og rengøringen, kan I være med i det omfang, I kan overskue. Hvis I gerne vil have et par hjælpende hænder til at rydde og rengøre dødsboet kan I læse mere om jeres muligheder på denne hjemmeside.

Gør noget godt for jer selv

Et dødsfald i den nære familie tærer hårdt på energien, overskuddet og humøret, og derfor kan det være en god ide at gøre noget godt for jer selv. Tag en weekend ud af kalenderen og brug den under ukendte himmelstrøg, for eksempel i et sommerhus. Det er rart at komme lidt væk fra de vante rammer og få en pause fra hverdagen.