Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du har fået ansvaret for den næste firmafest. Du vil gerne have den sidder lige i skabet. Der er særligt 3 udefrakommende faktorer, som afgør om dine medarbejdere og kolleger vil synes firmafesten var en succes.

Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed

Hvor du holder festen er afgørende. Holder du festen langt fra alt og uden ret mange transportmuligheder, vil folk føle sig låst og måske fravælge helt at deltage. Er du nødt til at holde det langt fra offentlig transport, så sørg for, at der er nogen på vagt der kan tilkalde taxaer, og arranger evt. bustransport til den nærmeste station/by hver time fra efter middagen.

Det mest optimale er at holde festen tæt på offentlig transport, med (gratis) parkeringsmuligheder for dem der foretrækker dette, og gerne tæt på arbejdspladsen – eller nærmeste større by – da dine medarbejdere så allerede kender området.

Underholdning

Underholdningen er det sværeste. Humor er en meget individuel størrelse. Ofte kan du dog få underholdningen til at tilpasse showet til netop jeres virksomhed. Få en tryllekunster til at ”stjæle” chefens ur, også selvom det er et Omega Speedmaster, så han ikke kan se hvornår det er tid til at stoppe festen. Få komikeren til at tage pis på chefen. Det er godt for sammenholdet i virksomheden, at der bliver lavet lidt sjov med de øverste chefer af og til. Særligt hvis disse af og til kan virke lidt tørre i det.

Få inspiration til firmafesten her.

Maden

Maden er noget af det folk kommer til at tale om, både under middagen, resten af aftenen og resten af ugen. Folk snakker altid om maden. Det mest imponerende er jo selvfølgelig, med en 3-retters gourmet middag, den det kan for det første være urealistisk, for det andet udelukker det igen rigtig mange mennesker, som enten er kræsne, vegetarer, veganere eller har madallergier. Det kan måske også lade sig gøre hvis I er en lille virksomhed. Ellers er buffet vejen at gå, men få hyret et cateringfirma, som er kendt for kvaliteten. Er det sommerfest er en grillbuffet ofte lige sagen. Er det julefrokosten, så forventer dine medarbejdere højst sandsynligt traditionel julemad på menuen.