Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når det kommer til at tage sig af et barn som befinder sig på det autistiske spektrum, så er der mange ting, som man måske ikke kan gøre på samme måde. Da autisme er meget individuelt, kan det være forskelligt, hvad der lige præcis får dit barn til at slappe af og kan give dem en fornemmelse af at befinde sig mere i sin krop og mindre i sit hoved. For mange kan det dog være det samme og det er værd at finde ud af, om dit barn også kan få noget ud af disse ting.

En kugledyne til dem med søvnbesvær

En af de ting, som har vist sig at kunne hjælpe, hvis man har søvnbesvær, er en kugledyne. En dyne med tyngde i vil omslutte kroppen og bevirke, at muskler og led bliver stimuleret og at nerverne vil sende signaler til hjernen om det. For mange kan dette være med til at trække dem væk fra tankestrømmen og helt ned i kroppen i stedet. På den måde kan man bekæmpe søvnbesværet ved at gøre det nemmere for barnet at falde i søvn hurtigere.

Brug et visuelt ur

Nogle får også noget ud af at bruge et ur, som kan vise hvor lang tid der er tilbage af bestemte opgaver eller pligter, så man nemmere kan forholde sig til, hvor lang tid der er tilbage. Dette kan være en fordel i skolen såvel som derhjemme og det kræver kun, at man kan lære barnet at benytte timeren. Hvis man har et mere præcist forhold til, hvor lang tid der kommer til at gå, så er det også nemmere at se en ende på pligten. Med en time timer kan man nemt og hurtigt indstille timeren til at vise den forestående pligt eller opgave visuelt og gøre det lettere at overskue.