satin stof i en god kvalitet

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er overraskende mange som misforstår, hvad der er “satin”. Satin er en bestemt måde, hvorpå et stof væves. Trådmønstrene af en satinvæv gør den ene side af materialet glat og blank. Satin kan laves af mange forskellige fibre, herunder silke, bomuld, polyester og endda uld. Hver af disse forskellige typer fibre skaber en anden type stof, f.eks. – et stift satinmateriale fremstillet af silke og ofte brugt i brudekjole eller det ret almindelige crepe-satin, der bruges til alt fra bluser til kjoler. Køb altid en god stofkvalitet ellers er det meget vanskeligt at arbejde med

Satin er let at arbejde med, hvis du bare tænker over følgende:

Skær et lag ad gangen

Uanset hvilken slags fiber der blev brugt til at skabe dit satin, så har alle slags satin én ting til fælles – de er glatte! Forsøg aldrig at klippe flere lag på én gang. I stedet skal du bruge en skridsikker skæremåtte på dit skærebord og lægge dit materiale i et enkelt lag. Sørg for at folde op eller rulle dit ekstra stof, så det hele støttes af dit skærebord. Ved at trække det overskydende stof u over bordets sider, ricikerer du at det glider og trække dit arbejde på gulvet.

Brug den rigtige størrelse nål og tråd

Satin er slet ikke bamhjertig, når det kommer til nålemærker. Selvom du altid skal skifte din symaskinens nål, når du starter et nyt projekt, er dette et trin, du absolut ikke kan springe over, når du arbejder med satin. Når du gør det, skal du være sikker på at du bruger den rigtige type og størrelse. En standard nål kan være fint, selv om en lidt mindre kan være endnu bedre. Undgå store, kraftige nåle, der gennembore med store huller i dit materiale.

Brug en bred søm

Satin har tendens til at svinge let, så sørg for, at dine sømme er sikre ved at bruge et lidt bredere søm end ellers. Nogen foretrækker at bruge en overlock-maskine til at afslutte deres kanter, men afhængigt af hvilken type satin du bruger, kan disse kanter blive meget tykke. Sy nogle test-søm i dit stof for at se, hvilke efterbehandlingsteknikker fungerer bedst for dig.