??

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du skal male et værelse eller for den sags skyld et helt hus, er det vigtigt at du sætter dig ind i hvilken type glans det er der er i den maling du skal bruge. Det er nemlig forskelligt fra overflade til overflade og type væg, hvilken glans det kræver for at dække ordentligt.  

Hvad er glans i maling? 

Man kan se glans i maling som en slags skala fra 0-100, hvor 0 er helt mat farve, og 100 er glat og har det mest skinnende skær. Men det er dog sjældent du bruger maling med glans 0 eller glans 100, da de er meget voldsom matte eller skinnende. Når du skal vælge glans, skal du finde ud af hvor meget du vil have af genskin i malingen samt, hvor let det skal være at gøre overfladen rent. Jo mere glans, jo mere glat vil overfladen være, og dermed lettere at rengøre. 

Valg af glans til maling af loft 

Hvis du skal male loft, anbefales det at benytte en lav glans. Man siger at maling med glans 2-5 er det man skal vælge alt efter hvilket loft man har. Hvis man har gipsloft eller lofter med stub, anbefales glans 2, da der ikke vil være så meget genskær, og stubbene vil stå mere skarp.
Glans 5 vil så egne sig til alle andre typer lofter. 

Valg af glans til maling af vægge 

Når du skal male vægge, kan man gå med glans 5-10 alt efter hvilket rum du maler i. En stue skal have forholdsvis lav glans, da man helst vil undgå for meget genskær. Men på børneværelse kan det være en god ide at bruge glas 10, da væggene vil være lettere at vaske af. Hvis du har et værelse hvor væggen ikke bliver berørt, som et børneværelse gør, så er glans 7 en god ide.
i køkkenet siger man glans 25, og badeværelset alt efter størrelse skal have mellem glans 30 og 50, og det skal de af praktiske årsager, da det nemlig er lettere at gøre rent igen.  

Hvis du ikke selv vil male? 

Hvis du ikke kan overskue, maling, og valg af glans, og at skulle dække hele værelset af for at skulle male, og være nervøs for streger og steder du har glemt. Kan det være betryggende at lade en professionel maler, til at gøre arbejdet for en. Så hvis du f.eks. havde et hus på Amager, og skulle bruge en fornuftig maler, ville du skulle tage fat i malermester Thomas Rasmussen. Han har en god pris, og en garanti på 5 år, så det betyder at hvis der er steder der mangler, eller malingen ikke holder, så ordner han det gratis indenfor de 5 år. Se mere om Malermester Thomas her.