Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En efterskole er en slags kostskole for elever i 8., 9. eller 10. klasse i aldersgruppen 14 til 18 år. Efterskoler er ikke det samme som folkeskoler, selvom klassetrinnene er det samme. På efterskoler bor man nemlig på skolen. Man sover, spiser og bor sammen med sine klassekammerater og lærere – og man tager kun hjem i nogle weekender og i ferier. Læs med her og bliv klogere på efterskolelivet.

Efterskoler har forskellige fagtilbud

Der findes et hav af forskellige efterskoler – og disse adskiller sig bl.a. på deres fagtilbud. Nogle efterskoler har for eksempel fokus på musik, dans og teater, imens andre efterskoler har fokus på for eksempel e-sport eller sprog. Der findes mere eller mindre en efterskole til enhver, og det gør det nemt at finde en efterskole, som passer perfekt til det enkelte individ.

Selvom efterskoler tilbyder forskellige fagtilbud, så giver de alle sammen samme adgang til en ungdomsuddannelse som en almindelig folkeskole. Efterskolerne følger nemlig de samme faglige mål og har alle de samme obligatoriske fag som dansk og matematik. Derudover tilbyder efterskolerne selvfølgelig en bred vifte af valgfag, som i mange tilfælde ikke er til stede i den almindelige efterskole – bl.a. musik, teater, idræt, sprog, psykologi eller filosofi.

Efterskoler fostrer fællesskab og selvstændighed

Et efterskoleophold tilbyder en hel ny verden, hvor sammenhold og fællesskab er kernen. Det kan hjælpe mange unge med at komme ud af ensomhed, dårlige vaner og give sociale succesoplevelser.

Efterskolerne stiller desuden også store krav til ansvar og selvstændighed, idet eleverne skal bidrage til fællesskabet med bl.a. fællesoprydning. Eleverne skal desuden passe dem selv, vaske deres eget tøj, gøre rent på deres værelse og i nogle tilfælde bidrage til madlavning. Det fostrer selvstændighed i de unge mennesker.

Efterskoler tilbyder unikke rejser

Forskellige efterskoler har forskellige fokusområder, og disse fokusområder kommer i høj grad til sin ret i de rejser, som nogle efterskoler tilbyder. Det er måske ikke alle efterskoler, der tilbyder rejser, men sproglige efterskoler gør – og de tilbyder helt unikke rejser, hvor man får mest muligt ud af det sprog, som man er ved at lære. Læs mere om livet på en rejse efterskole lige her.