Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes ikke nogen gave her i livet, der er større, end at få et barn. Det er en gave, der er fuldstændig ubeskrivelig og uvurderlig. Samtidig er det også noget, der er forbundet med mange omkostninger. Der findes nok ikke mange, der ikke er klar over, at det er dyrt. Alligevel kommer det bag på mange, hvor dyrt det egentlig er.

Et barn koster en million

Der findes naturligvis mange budgetter, og det er meget forskelligt hvad et barn koster alt efter hvor man befinder sig. Helt generelt siger man, at det koster et sted mellem 800.000 og 1.200.000 at få et barn. Det er dog i hele barnets levetid, forstået på den måde, at det er fra barnet bliver født til til det er myndigt i en alder af 18 år.

Det lyder naturligvisvoldsomt, men det svarer rent faktisk kun til omkring 4500 om måneden, og med priserne på dagpleje, børnehave, SFO og lignende, er det ikke svært at se hvordan det kan løbe op.

Allerede inden barnet et kommet til, kan man godt forvente at have brugt et sted mellem 20 og 40.000 kroner. Her er nogle af de udgifter der kommer i forbindelse med din babys fødsel. Udover en masse babytøj skal du også anskaffe dig ting som barnevogn, der kan være en ret bekostelig affære. Det kan her ofte være en god ide at se sig om efter en brugt og nøjes med at købe en madras. En madras skal man også have til babysengen, og disse kan hurtigt koste flere tusinde kroner. Hvis du er bilejer, er det naturligvis også en nødvendigvis at købe en baby autostol, og også her skal man bruge flere tusinde kroner. Så er der puslebordet, som du kommer til at tilbringe timevis foran.

Derudover kommer der en meget lang række småting som bleer, blespande, stofbleer, sutter, dyner, puder, ammepuder og meget meget andet. Så selvom man ikke kan sætte en pris på den glæde, det er, at få et barn, så er det dyrt.