Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hver dag er der mange tusinde danskere, der er plaget af spændingshovedpine. Nogle er ramt mildt, mens andre er så plaget at de ikke kan arbejde. Det kan bedst beskrives som en pressende smerte i hoved, som om nogen trykker på det meget hårdt – hele tiden.

Der er mange, som bliver udsat for det flere gange om måneden, men der også er nogen, der rammes endnu hyppigere. Rammes man af det nogle gange om måneden, er det inden for “normalen” mens man bør konsultation hos lægen, hvis det begynder at blive ugentligt.

Det gode ved spændingshovedpiner, er at det ofte er noget, man selv kan gøre meget for at komme af med. Det handler i høj grad om at finde årsagen. I mange tilfælde skyldes det   forlange arbejdsdage, hvor man skal være fokuseret og koncentreret i for lang tid. Jo mere tid man skal være fokuseret, jo mere presser man også hoved.

Årsagerne kan være mange

Der kan være mange årsager til spændingshovedpiner, men i mange tilfælde spiller synet en stor rolle. Ser man ikke optimalt skal hjernen bruge mange flere kræfter på at fokusere, hvilket belaster øjnene og dermed også kan udløse hovedpine. Det kan derfor være en god ide at få lavet en synsprøve hos en optiker og finde ud af om årsagen eventuelt skal findes her.

Andre årsager til spændingshovedpine kan også være dårlige arbejdsstillinger, der går at man sidder og spænder. Ergonomi spiller en større rolle, end mange lige er klar over.

Det kan også skyldes simple ting som, at du får for lidt væske i løbet af dagen. Væske er en utrolig vigtig faktor i vores generelle sundhed, da så stor en del af kroppen består af vand.

Hormonsvingninger, kan også give spændingshovedpine, hvilket mange især kvinder vil opleve i løbet af deres liv.

Som du kan læse kan er der mange forskellige årsager (og der er mange flere), men det “gode” ved dem er, at man selv kan gøre meget for at slippe af hovedpinen. Det handler ganske enkelt om at fjerde det der giver hovedpine. Om det så er synet der skal korrigeres, en arbejdsstilling der skal ændres eller man skal huske at drikke mere vand.