Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Måske du er en del af en arbejdsplads, hvor godt arbejdsmiljø desværre ikke er en del af hverdagen. Måske du er en del af en arbejdsplads, hvor arbejdsmiljøet egentlig spiller meget godt. Uanset hvor du og din arbejdsplads står, så er der næsten altid plads til forbedringer. Måske du selv er chef for en virksomhed eller en afdeling og ellers kan du komme med forslag til din chef til, hvad I kan gøre for netop at forbedre miljøet på arbejdspladsen.

Hvad kan I gøre?

Første del af et godt arbejdsmiljø kan være at snakke sammen. Hvor har I udfordringer – små som store. Hvad mener medarbejderne, at ledelsen kan gøre for at påvirke i en positiv retning og hvad kan medarbejderne selv gøre. De fleste medarbejdere har helt sikkert en mening til, hvad der er galt og nogle måske konstruktive forslag til, hvad der kan gøres.

Problemerne på arbejdspladsen kan være både fysiske og psykiske. Det kan være, at nogle medarbejdere føler, at I får et bedre arbejdsmiljø, hvis I investerer i nogle nye stole, så de støtter bedre op om ryggen og medarbejderne dermed ikke får smerter. For andre medarbejdere kan det være mere psykisk, så det betyder meget hvordan det sociale i virksomheden er. Både fra medarbejder til medarbejder og fra medarbejder til chef. Alt dette kan have betydning for den samlede vurdering af arbejdsmiljøet.

Få hjælp udefra

Nogle gange kan det hjælpe på mange ting, hvis medarbejderne får et stærkere sammenhold. Det kan nemlig også betyde, at de ikke ligger så stor vægt på de fysiske mangler, hvis det psykiske arbejdsmiljø til gengæld er i top. Hvis I ikke allerede har det på jeres arbejdsplads, så kan I få hjælp udefra til dette. Der findes flere forskellige muligheder for at skabe et bedre sammenhold. En af dem er at tilmelde jer til teambuilding, så I virkelig kan få arbejdet sammen på kryds og tværs. Du kan læse mere om teambuilding her.