Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skal du til at tage kørekort til bil? Eller kender du en der skal? Så er det nødvendigt med et førstehjælpskursus. Det er nemlig en obligatorisk del af kørekortet, at du skal have et førstehjælpsbevis.

Bestil i god tid

Til nogle førstehjælpskurser kan der være venteliste. Derfor er det en god ide, at du sørger for at få bestilt en dag i god tid. På den måde sikrer du, at du ikke bliver forsinket med dit kørekort. Du skal nemlig senest have dit førstehjælpsbevis et bestemt sted under dit kørekort og hvis du ikke har det der, så kan du ikke komme længere før du har taget kurset. Derfor kan det altså godt betale sig at være ude i god tid.

Hvor skal du tage dit førstehjælpskursus?

Der er flere forskellige muligheder for, hvor du kan tage dit førstehjælpskursus. Et af stederne hedder førstehjælp til kørekort. De holder førstehjælpskurser forskellige steder i København og Nordsjælland. Bor du i disse områder, kan du derfor vælge dem. Du kan vælge dem uanset hvilken køreskole, du går på.

Hvad lærer du?

Nogle mener måske, at det er spild af tid at tage et førstehjælpskursus. Det er dog langt fra tilfældet. På et førstehjælpskursus lærer du nemlig blandt andet, hvordan du skal håndtere en ulykke i trafikken. Du lærer hvilke typisk ulykkes typer der sker. Derudover lærer du hvilken hastigheder de typisk sker fra. På den måde får du en større respekt og bedre forståelse for, hvorfor det er vigtigt at overholde fartgrænsen, når du kører rundt.

Hjertemassage er en del af kurset. Det betyder, at du lærer at udføre hjertemassage samt mund til mund. Det kan virke grænseoverskridende, men det kan redde liv i en given situation, så derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal gøre. Hvis du vil læse mere om førstehjælp til kørekort, så kan du gøre dette her.