Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Gulvvarme bliver mere og mere populært. Hvis man tidligere har haft kolde klinker, så er dette ikke så svært at forstå. Gulvvarme giver helt sikkert mere komfort i din bolig, da du undgår kolde fødder. Derudover giver gulvvarme en mere jævn opvarmning af boligen. Til gengæld kan gulvvarme være skyd i mere træk ved vinduerne.

Fordele ved gulvvarme

Den helt store fordel ved gulvvarme er selvfølgelig at man undgår at få kolde fødder. Du kan nemt gå i bare tæer eller strømper uden at fryse om fødderne. Derudover får du som sagt et mere jævnt opvarmet rum. Dernæst er der mange som oplever gulvvarme som mere behagelig end opvarmning med radiatorer. Gulvvarme skal heller ej vedligeholdes på nogen måde samtidig med, at det ikke samler støv som ved en radiator. Hvis du har gulvvarme på dit badeværelse, så vil fliserne også tørre hurtigere efter badet – især på gulvet. Hvis du har gulvvarme og kan undgå radiatorer, så slipper du også for de grimme radiatorer, hvilket betyder at du også får større frihed til at indrette og møblere dine rum.

Ulemper ved gulvvarme

Hvis gulvvarmen er indstøbt i gulvet, så tager det som regel længere tid både at opvarme gulvet samt at nedkøle det igen. Hvis du bor i et ældre hus, som ikke har den bedste isolering, så kan gulvvarmen heller ikke altid dække varmebehovet i dit hus. Derudover så kan det også give mere træk ved vinduerne, hvis du bor i et hus med ældre vinduer og døre. Hvis gulvvarmen går i stykker, så er den ikke så nem at udskifte og det bliver hurtig en dyr fornøjelse.

Er gulvvarme dyrt?

Det afhænger meget af dit hus, hvor dyr gulvvarme er. Hvis dit hus er godt isoleret, så er det ikke så dyrt og omvendt. Hvis gulvet og fundamentet ikke er godt isoleret, så forsvinder varmen ned i jorden i stedet for at komme op til dit gulv og så er det en dyr fornøjelse.

Vil du have lagt gulvvarme? Så bør du kontakte en VVS’er. Pilegaard-Henriksen er din lokale VVS’er og er blandt andet til stede i Odense, hvor de kører rundt på hele Fyn. Du kan læse mere om dem her.